• Посилання скопійовано

Термін звернення роботодавця за допомогою по частковому безробіттю пропонують збільшити втричі (законопроект)

У Верховній Раді зареєстровано законопроект №3422 з пропозицією збільшити строки для звернення за допомогою по частковому безробіттю з 30 до 90 календарних днів з дня зупинення (скорочення) виробництва

Термін звернення роботодавця за допомогою по частковому безробіттю пропонують збільшити втричі (законопроект)

Нагадаємо, що Законом №540-IХ було внесено зміни до Закону «Про зайнятість населення». Так, абзац перший частини сьомої ст. 47-1 Закону передбачає, що роботодавець може звернутися за отриманням коштів для виплати працівникам допомоги по частковому безробіттю на період карантину протягом 30 календарних днів з дня зупинення (скорочення) виробництва.

Водночас Постанова №306, яка затверджує порядок надання та повернення коштів, спрямованих на фінансування допомоги по частковому безробіттю на період карантину, була прийнята Урядом аж через місяць після доповнення нової статті 47-1 до Закону «Про зайнятість населення». Це, своєю чергою, стало причиною великої кількості безпідставних відмов та скарг від роботодавців. 

З огляду на це, колектив нардепів зареєстрував у Верховній Раді проект Закону №3422.

Ним передбачено викладення у новій редакції абзацу першого частини сьомої статті 47-1 щодо терміну звернення роботодавцем за отриманням коштів для виплати працівникам допомоги по частковому безробіттю.  А саме пропонується збільшити термін звернення за допомогою по частковому безробіттю  у зв’язку з поширенням  коронавірусної хвороби (COVID-19)» з 30 календарних днів до 90 календарних днів з дня зупинення (скорочення) виробництва.

У разі прийняття цей Закон набере чинності з дня, наступного за днем його  опублікування.

***

Читайте також:

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»