• Посилання скопійовано

В який термін ДПС погоджує довідку щодо сплати ЄСВ при виплаті зарплати?

Контролюючий орган погоджує Довідку щодо сплати ЄСВ при виплаті зарплати у термін не пізніше п’ятнадцяти днів від дня отримання звернення

В який термін ДПС погоджує довідку щодо сплати ЄСВ при виплаті зарплати?

ДПС у Черкаській області розповідає в який термін контролюючий орган погоджує платнику єдиного внеску довідку за формою згідно з додатком 2 до Порядку прийняття надавачами платіжних послуг на виконання платіжних інструкцій на виплату заробітної плати.

Відповідно до п. 6 Порядку прийняття надавачами платіжних послуг на виконання платіжних інструкцій на виплату заробітної плати, затвердженого наказом Мінфіну від 16.09.2022 р. №291 із змінами та доповненнями (далі – Порядок №291), платникам єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі – єдиний внесок), які звертаються до контролюючих органів за погодженням довідки-розрахунку, у якій сума перерахування єдиного внеску менша ніж 22 відс. суми коштів для виплати заробітної плати, у зв’язку із застосуванням максимальної величини бази нарахування єдиного внеску, та які протягом дванадцяти календарних місяців, що передують даті звернення до контролюючого органу за видачою довідки не допустили порушень законодавства про нарахування та сплату єдиного внеску, за рішенням керівника контролюючого органу або уповноваженої ним особи надається довідка про видачу коштів для виплати заробітної плати без перевірки сум сплати єдиного внеску (в електронній або паперовій формі) за формою згідно з додатком 2 до Порядку №291 (далі – Довідка).

Контролюючий орган погоджує Довідку у термін, визначений ст. 20 Закону України від 02.10.1996 р. №393/96-ВР «Про звернення громадян» із змінами і доповненнями, – не пізніше п’ятнадцяти днів від дня отримання звернення.

***

Читайте також: Мінфін затвердив новий порядок перевірки банками сплати ЄСВ при виплаті зарплати

Джерело: ДПС у Черкаській області

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»