• Посилання скопійовано

З 1 квітня мінімальний розмір ЄСВ становитиме 1760 грн: нагадування від ДПС

З 1 квітня 2024 розміри ЄСВ становитимуть: мінімальний єдиний внесок – 1760 грн за місяць (22 % МЗП ві 8000 грн), а максимальний розмір ЄСВ – 26 400 грн за місяць (22% від 15 МЗП)

З 1 квітня  мінімальний розмір ЄСВ становитиме 1760 грн: нагадування від ДПС

У Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області нагадують, що розмір єдиного внеску залежить від розміру мінімальної заробітної плати. Розмір мінімальної зарплати з 1 квітня 2024 року становитиме 8000 гривень.

Відповідно, з 1квітня 2024 розміри єдиного внеску становитимуть: 

  • мінімальний єдиний внесок – 1760 грн за місяць (22 % мінімальної зарплати 8000 грн); 
  • максимальний єдиний внесок – 26400 грн за місяць (22 % від 15 мінімальних зарплат). 

Нагадаємо, єдиний внесок на загальнообов’язкове соціальне страхування – це консолідований страховий внесок в Україні, збір якого здійснюється в системі загальнообов'язкового державного страхування в обов'язковому порядку та на регулярній основі. 

Правові та організаційні засади забезпечення збору та обліку єдиного внеску, умови та порядок його нарахування і сплати регулюються виключно Законом України від 08.07.2010 №2464 «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування».

Платники єдиного внеску зобов'язані своєчасно та в повному обсязі нараховувати, обчислювати і сплачувати єдиний внесок.

***

Читайте також: 

Джерело: ДПС у Івано-Франківській області

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»