Документ регламентує нові вимоги до інформації про складові товару. Вона має бути достовірною, легко читатися і відповідати європейським правилам. Коли закон набере чинності, виробнику доведеться детально прописувати склад, харчову цінність, терміни та умови зберігання продукції, а також країну походження сировини. Це, зокрема, стосується сирого м’яса.
Виробник повинен буде вказати складові продукту, які можуть спричинити алергію. Має збільшитися і кегль шрифта, яким буде набраний текст.
Втім покарання, що чекатиме на порушників правил, які ставлять під загрозу життя та здоров’я споживачів, залишилися майже незмінними. Переважно це штраф у розмірі від п’яти до 12 мінімальних зарплат і вилучення товару з обороту. А от продавцям, які реалізовуватимуть товар, термін придатності якого збіг, загрожує штраф від 8 до 12 мінімальних заробітних плат.
Законопроект тут>>>