• Посилання скопійовано

Уточнено періодичність проведення перевірок банків та фінустанов

Нацбанк встановив періодичність проведення планових виїзних перевірок банків та фінустанов щодо дотримання ними вимог валютного законодавства

Уточнено періодичність проведення перевірок банків та фінустанов

Нацбанк постановою від 15.04.2015 р. №255 вніс зміни до Положення про порядок проведення виїзних, невиїзних (камеральних) перевірок щодо дотримання банками, іншими фінансовими установами, національним оператором поштового зв'язку вимог валютного законодавства України та перевірок пунктів обміну іноземної валюти на території України.

Змінами, зокрема, уточнено періодичність проведення уповноваженими працівниками Нацбанку планових виїзних перевірок щодо дотримання банками, фінансовими установами вимог валютного законодавства України.

Так, передбачено, що планові виїзні перевірки (крім перевірок кас банків (фінансових установ) щодо дотримання встановленого порядку організації та здійснення валютно-обмінних операцій) проводяться не рідше одного разу на 36 місяців із дня останньої планової перевірки.

До внесення змін такі перевірки проводилися не частіше одного разу на рік.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»