• Посилання скопійовано

Втрачено документи, що є предметом перевірки: порядок відновлення

Податківці попереджають, що в разі втрати документів госпсуб’єкт не матиме чим підтвердити дані податкової декларації, тому слід подбати про їх відновлення

Втрачено документи, що є предметом перевірки: порядок відновлення

У листі від 20.11.2015 р. №24797/6/99-99-22-04-02-15 податківці нагадують, що у разі втрати, пошкодження або дострокового знищення документів платник податків зобов’язаний:

 - у 5-денний строк з дня такої події письмово повідомити контролюючий орган за місцем обліку та контролюючий орган, яким було здійснено митне оформлення митної декларації;

 - відновити втрачені документи протягом 90 календарних днів з дня, що настає за днем надходження повідомлення до контролюючого органу.

У разі пропажі або знищення первинних документів, облікових регістрів і звітів керівник підприємства:

  • письмово повідомляє про це правоохоронні органи;
  • наказом призначає комісію для встановлення переліку відсутніх документів та розслідування причин їх пропажі або знищення. Результати роботи комісії оформляються актом, який затверджується керівником підприємства, установи. Копія акта надсилається органу, в сфері управління якого перебуває підприємство, а також ДФС в 10-денний строк.

Окрім того, податківці зауважили, що у випадках, визначених пунктом 102.2 ПКУ, грошове зобов’язання може бути нараховане або провадження у справі про стягнення такого податку може бути розпочате без дотримання строку давності в 1095 днів.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Державна фіскальна служба України

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»