• Посилання скопійовано

Уряд удосконалив держконтроль у сфері провадження діяльності з поводження з небезпечними відходами

Зокрема, затверджено критерії, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження такої діяльності

Уряд удосконалив держконтроль у сфері провадження діяльності з поводження з небезпечними відходами

Кабмін постановою від 09.11.2016 р. № 804 затвердив критерії, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності з поводження з небезпечними відходами, що підлягає ліцензуванню, та визначається періодичність здійснення планових заходів державного нагляду (контролю) Міністерством екології та природних ресурсів.

 

Три ступені ризику

Відповідно до встановлених критеріїв суб’єкти господарювання відносяться до одного з трьох ступенів ризику — високого, середнього та незначного.

До суб’єктів господарювання з високим ступенем ризику відносяться суб’єкти, які:

  • здійснюють операції з утилізації та/або знешкодження 9-ти та більше видів небезпечних відходів;
  • протягом останніх двох років, що передують плановому, але не менш як за результатами двох останніх заходів державного нагляду (контролю) допустили порушення вимог ліцензійних умов провадження господарської діяльності з поводження з небезпечними відходами.

До суб’єктів господарювання із середнім ступенем ризику відносяться суб’єкти, які:

  • здійснюють операції з утилізації та/або знешкодження 8-ми та менше видів небезпечних відходів;
  • здійснюють операції з поводження з небезпечними відходами (крім операцій з утилізації та/або знешкодження небезпечних відходів) щодо 15 та більше видів небезпечних відходів;
  • протягом останніх трьох років, що передують плановому, але не менш як за результатами двох останніх заходів державного нагляду (контролю) допустили порушення вимог ліцензійних умов провадження господарської діяльності з поводження з небезпечними відходами.

До суб’єктів господарювання з незначним ступенем ризику відносяться суб’єкти, які:

  • здійснюють операції з поводження з небезпечними відходами (крім операцій з утилізації та/або знешкодження небезпечних відходів) щодо 14 та менше видів небезпечних відходів;
  • протягом останніх п’яти років, що передують плановому, але не менш як за результатами двох останніх заходів державного нагляду (контролю) не допустили порушень вимог ліцензійних умов провадження господарської діяльності з поводження з небезпечними відходами;
  • не віднесені до суб’єктів господарювання з високим та середнім ступенем ризику.

 

Періодичність проведення перевірок суб'єктів господарювання

Планові заходи державного нагляду (контролю) за діяльністю суб’єктів господарювання з  поводження з небезпечними відходами здійснюватимуться Мінприроди з такою періодичністю:

  • з високим ступенем ризику — не частіше одного разу на рік;
  • із середнім ступенем ризику — не частіше одного разу на три роки;
  • з незначним ступенем ризику — не частіше одного разу на п’ять років.

Якщо госпсуб’єкт може бути віднесений одночасно до двох або більше ступенів ризику, то він відноситься до більш високого ступеня ризику з числа тих, до яких він може належати.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: КМУ

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»