• Посилання скопійовано

Вдосконалено законодавство у сфері державного нагляду (контролю)

Сьогодні, 30 листопада, набрав чинності Закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення законодавства у сфері державного нагляду (контролю)"

Вдосконалено законодавство у сфері державного нагляду (контролю)

Закон від 03.11.2016 р. №1727-VIII (раніше - законопроект №2531а) був ухвалений Верховною Радою 3 листопада 2016 року, а підписаний Президентом 25 листопада. Про це ми писали тут>>

Цим Законом внесено  зміни до КУпАП та Кодексу адміністративного судочинства України (КАСУ).

Зокрема, тепер чітко встановлено повноваження Державної регуляторної служби щодо складання протоколів про адміністративні правопорушення на посадових осіб державних органів у разі порушення ними законодавства з питань державного нагляду (контролю), ліцензування та дозвільної системи у сфері господарської діяльності. До цього такі повноваження були віднесені до функцій Мінекономрозвитку та Державної регуляторної служби та не чітко розділені.

Крім того, запроваджено адмінвідповідальність за невнесення або внесення недостовірних відомостей чи відомостей не в повному обсязі щодо заходів державного нагляду (контролю) до інтегрованої автоматизованої системи державного нагляду (контролю). 

Із КАСУ виключено статтю 183-6, якою визначалися особливості провадження у справах щодо підтвердження обґрунтованості вжиття суб'єктами владних повноважень заходів реагування під час здійснення державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності.

Закон набрав чинності 30 листопада 2016 року.

***

Новини на тему:

Перевірки бізнесу по-новому: прийнято ряд законів;

Підприємці можуть звернутись до ДРС зі скаргою на дії контролюючих органів;

Хто, як і коли зможе перевіряти підприємців: розповідає Голова ДРС Ксенія Ляпіна

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Верховна Рада України

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»