• Посилання скопійовано

Затверджено порядок формування єдиної справи документів, що приймаються під час здійснення перевірок

Мінекономрозвитку затвердило Порядок формування єдиної справи розпорядчих документів, що приймаються органом державного нагляду (контролю) під час здійснення заходу державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності

 Затверджено порядок формування єдиної справи документів, що приймаються під час здійснення перевірок

Порядок затверджено наказом Мінекономрозвитку від 03.07.2017 р. №961 (зареєстрований в Мін'юсті 26.07.2017 р.)

Він визначає загальні засади формування єдиної справи розпорядчих документів у паперовій формі, що приймаються органом державного нагляду (контролю) під час здійснення кожного окремого заходу державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності.

Формування єдиної справи здійснюватиметься шляхом групування розпорядчих документів, визначених у ст. 7 Закону №877.

До єдиної справи долучатимуться оригінали або засвідчені копії документів. Накази (рішення, розпорядження) органу державного нагляду (контролю), що видані для здійснення планового або позапланового заходу державного нагляду (контролю), долучатимуться  у засвідчених копіях.

Також долучатимуться документи щодо відбору зразків продукції, про виконання суб'єктом господарювання в установлені строки припису, розпорядження, рішення органу державного нагляду (контролю) за результатами проведення планових та позапланових заходів державного нагляду (контролю), а також документи стосовно позовів до адміністративного суду щодо відповідного заходу державного нагляду (контролю).У разі здійснення позапланового заходу державного нагляду (контролю) до єдиної справи долучаються документи, що стали підставою для його проведення.

Витребування документів з єдиної справи здійснюватиметься на підставі судового рішення.

Завершена єдина справа буде зберігатися за місцем її формування протягом п'яти років за умови проведення наступного планового заходу державного нагляду (контролю) щодо певного суб'єкта господарювання.

Наказ набере чинності з дня його офіційного опублікування. Поки що офіційно не лпублікований.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»