• Посилання скопійовано

Держпраці попереджає про шахраїв під виглядом інспекторів з праці

Погрожуючи великими штрафами, псевдоінспектори вимагають у підприємців гроші

Держпраці попереджає про шахраїв під виглядом інспекторів з праці

Держпраці нагадує, що з 16 травня 2017 р. діє постанова КМУ №295, яка спрямована на запровадження механізмів легалізації зайнятості та заробітної плати, пов’язаних із делегуванням органам місцевого самоврядування повноважень із здійснення контролю у сфері зайнятості та оплати праці.

Порядком визначено, що контрольні повноваження інспектора праці підтверджується службовим посвідченням, затвердженим наказом Мінсоцполітики від 24.05.2017 р. № 866. Також читайте тут>>

Докладно про цей Порядок ми розповідали тут та в аналітиці ось тут (для передплатників).

Наразі Держпраці розпочата робота із забезпечення інспекторів праці органів місцевого самоврядування службовими посвідченнями. Вже видані  перші посвідчення інспекторам праці органів місцевого самоврядування Вінницької, Хмельницької та Дніпропетровської областей.

Окрім того, Держпраці попереджає підприємців, що в регіонах можуть виникнути випадки відвідування приватних підприємців шахраями під виглядом інспекторів праці, які нібито мають повноваження на інспекційне відвідування. Погрожуючи великими штрафами, псевдоінспектори вимагають у підприємців гроші.

Як ми уже повідомляли, інформацію щодо виданих посвідчень інспекторам праці органів місцевого самоврядування можна перевірити на сайті Держпраці або за телефоном (044) 288-10-00. 

Джерело: Державна інспекція України з питань праці

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»