• Посилання скопійовано

Пенсійний фонд буде контролювати оформлення трудових договорів за приписом Держпраці

Держпраці зауважує, що під час першого візиту до роботодавця інспектори з праці лише попереджають про можливі наслідки нелегальної праці. Кожному роботодавцю надається можливість самостійно виправити порушення та оформити трудові відносини з працівниками. Аби уникнути укладення договорів на кілька днів, Пенсійний фонд буде контролювати такі договори

Пенсійний фонд буде контролювати оформлення трудових договорів за приписом Держпраці

В Кіровоградській області було оголошено місячник легалізації трудових відносин. Під час нього здійснюється широка інформаційна кампанія щодо переваг легальної праці та боротьби з тіньовою зайнятістю. 

Так, Держпраці нагадує, що штраф за використання праці без офіційного оформлення на даний час становить 111 690 грн за кожну особу, щодо якої скоєно дане порушення (30 мінімальних заробітних плат). Про це також читайте тут>>

Інспектор праці під час першого візиту до роботодавця тільки попередить про можливі наслідки нелегальної праці та побачить, скільки людей працює. Кожному роботодавцю надається можливість самостійно виправити порушення, оформити трудові відносини з працівниками та повідомити про це Управління Держпраці.

Якщо порушення не усунено, то наслідком другого візиту інспектора праці будуть всі передбачені законодавством заходи впливу, в тому числі і штрафна санкція відповідно до статті 265 КЗпП.

 

Зверніть увагу! Дані трудові договори будуть супроводжуватись працівниками Пенсійного фонду, аби уникнути можливості укладання договорів на кілька днів з метою відвернути від себе увагу інспектора праці.

 

Проведеним аналізом виданих дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки виявлено розбіжність між кількістю працівників, інформація про яких вказана у висновках експертиз, та кількістю працівників за даними Пенсійного фонду.

Держпраці наголошує, що такі суб’єкти господарювання насамперед підпадатимуть під інспекційні відвідування. У разі виявлення порушень щодо оформлення трудових відносин до суб’єкта господарювання будуть застосовані штрафні санкції в розмірі 111,7 тис. грн за кожного працівника, щодо якого скоєно порушення.

Управління Держпраці також ініціюватиме анулювання виданого раніше дозволу.

***

Читайте також:

Джерело: Держпраці в Кіровоградській області

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»