• Посилання скопійовано

Отримали запит щодо документів з ТЦУ: в які строки їх подати?

Платник податків повинен надати відповідь на запит, надісланий згідно з вимогами пп. 39.4.4 та 39.4.8 ПКУ, протягом 30 к.дн. При цьому день отримання запиту враховується до зазначеного строку

Отримали запит щодо документів з ТЦУ: в які строки їх подати?

ДФС у підкатегорії 137.07 «ЗІР» нагадує, що у разі отримання запиту про надання документації або додаткової інформації з трансфертного ціноутворення щодо окремих контрольованих операцій платники податків зобов’язані застосовувати чинні норми пп. 39.4.439.4.9 ПКУ.

З урахуванням норми п. 44.3 ПКУ зберігання платником податків документації з трансфертного ціноутворення за кожний звітний період здійснюється протягом не менш як 2555 днів з дня подання звіту про контрольовані операції для складення якого використовуються зазначені документи, а в разі його неподання — з передбаченого ПКУ граничного терміну подання такого звіту.

ПКУ не передбачено норми щодо перенесення терміну надання документації або додаткової інформації на запит контролюючого органу, якщо останній день припадає на вихідний або святковий день. Тому платник податків повинен надати відповідь на запит, надісланий згідно з вимогами пп. 39.4.4 та 39.4.8 ПКУ, протягом 30 календарних днів. При цьому день отримання запиту враховується до вказаного строку.

***

Читайте також:

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»