Урядовий портал розповідає, що постановою від 21.08.2019 р. №787 передбачено встановлення критеріїв, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження госпдіяльності із зберігання зерна та продуктів його переробки, та визначення чіткої періодичності проведення планових заходів державного нагляду (контролю) Держпродспоживслужбою.
Зокрема, віднесення суб’єкта господарювання до високого, середнього або незначного ступеня ризику здійснюється з урахуванням суми балів, нарахованих за всіма критеріями, визначеними в додатку 2, за такою шкалою:
- від 41 до 100 балів – до високого ступеня ризику;
- від 21 до 40 балів – до середнього ступеня ризику;
- від 0 до 20 балів – до незначного ступеня ризику.
Планові перевірки за дотриманням суб’єктами господарювання вимог законодавства із зберігання зерна та продуктів його переробки здійснюються Держпродспоживслужбою з такою періодичністю:
- з високим ступенем ризику – не частіше одного разу на два роки;
- із середнім ступенем ризику – не частіше одного разу на три роки;
- з незначним ступенем ризику – не частіше одного разу на п’ять років.