• Посилання скопійовано

До уваги продавців побутової техніки! Чекайте на перевірки ДПС

Податківці планують посилити контроль за реалізацією побутової техніки, щоб захистити права споживачів

До уваги продавців побутової техніки! Чекайте на перевірки ДПС

Щодо оприлюднених результатів дослідження Науково-дослідного центру незалежних споживчих експертиз «Тест», згідно з яким 75 % інтернет-магазинів не видають покупцям фіскальних чеків на складну побутову техніку, ДПС повідомляє наступне.

Перелік груп технічно складних побутових товарів, які підлягають гарантійному ремонту (обслуговуванню) або гарантійній заміні і продаж яких має здійснюватися із застосуванням реєстраторів розрахункових операцій (РРО), затверджено постановою КМУ № 231. Органи ДПС в межах компетенції та відповідно до вимог Податкового кодексу України постійно здійснюють контроль за дотриманням суб’єктами господарювання вимог зазначеної постанови.

З моменту введення  її в дію (з 08.05.2017) проведено 4 129 перевірок. За їх результатами до суб’єктів господарювання застосовано 38,5 млн грн штрафних (фінансових) санкцій. Завдяки проведеним регіональними підрозділами заходам суб’єктами господарювання додатково зареєстровано та використовується майже 6 тисяч (5 976) РРО.

ДПС вивчить інформацію, викладену в згадуваному дослідженні, і відреагує в межах чинного законодавства.

Також Податкова служба ще раз звертає увагу суб’єктів господарювання, що здійснюють реалізацію технічно складних побутових товарів, які підлягають гарантійному ремонту (обслуговуванню) або гарантійній заміні, на необхідність при здійсненні такого продажу безумовного дотримання вимог чинного законодавства в частині застосування РРО.

***

Читайте також:

Джерело: ДПСУ

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»