• Посилання скопійовано

Нефьодов анонсував звільнення понад 500 митників

Голова ДМС Максим Нефьодов заявив, що в рамках реформування відомства будуть звільнені півтисячі «одіозних митників»

Нефьодов анонсував звільнення понад 500 митників

Про те, що він не буде імітувати реформу і чому для нього важливо звільнити понад півтисячі митників в ефірі Українського Радіо розповів голова Держмитниці Максим Нефьодов.

«Зараз із вже офіційним запуском  нової Держмитслужби більше 500 найбільш одіозних співробітників митниці не будуть переведені в нову структуру та будуть звільнені», – зауважив Нефьодов.

«Це означає, що в дуже багатьох регіонах нам вдасться прямо зараз обезголовити схеми. Але дуже важливий наступний крок – нам треба замістити їх професійними і чесними людьми. Тому що інакше на два-три місяці всі притихнуть, після цього хтось там організує таку саму історію», – додав він.

Максим Нефьодов назвав строки оновлення митниці. «В нас з кінця грудня розпочинаються конкурси в нову Держмитслужбу. Будь ласка, повірте нам, що тепер можна і треба буде працювати чесно. Подавайтеся і хай переможе найкращий. З наступного року ми починаємо програму підняття зарплати митників, тому подавайтесь», – зазначив чиновник.

З 26 митниць створено 16 структур і з початку грудня вони мають запрацювати. «Так, я очікую, що вже цього року Кабінет Міністрів України ухвалить офіційне рішення про старт роботи нової Держмитслужби. І через тиждень я стану власне не номінальним, а реальним керівником митниці», – наголосив Нефьодов.

«Скорочення структур звичайно дасть певну економію на витратах. Звичайно, вона допоможе скоординувати і централізувати певні процеси. Але, що не менш важливо, це просто ще й технічне, тактичне рішення аби оновити керівний склад. Тому що я абсолютно не вірю людям, які 20 років створювали ту систему, яка очевидно не задовольняє ні нас як платників податків, ні політиків. Цих людей треба змінювати і давати шанс новим людям, молоді, випускникам митної академії, комусь, хто прийде з бізнесу, з брокерської спільноти, з суб'єктів зовнішньоекономічної діяльності», – пояснив він.

Максим Нефьодов додав: «Тому оновлення кадрів – це дуже важлива складова реформи. Без звільнення як мінімум півтисячі старих кадрів, які заплямували себе, рухатися вперед, це чесно кажучи, імітація реформи. Імітувати реформу я точно не буду».

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»