• Посилання скопійовано

Комітет ВРУ за страхування цивільної відповідальності замість перевірок з пожежної безпеки

За законопроектом №3361 суб’єкти господарювання зможуть укладати страхові поліси на випадок пожеж. Це дозволить скасувати державні перевірки пожежної безпеки щонайменше на строк дії договору

Комітет ВРУ за страхування цивільної відповідальності замість перевірок з пожежної безпеки

Члени Комітету на засіданні 20 травня розглянули проект Закону №3361 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо перших кроків дерегуляції бізнесу шляхом страхування цивільної відповідальності».

Народний депутат Ольга Бєлькова представляючи законопроект зазначила, що його метою є підвищення рівня соціального захисту населення у разі отримання шкоди життю та здоров’ю в результаті аварій та пожеж. «Лише відповідальні бізнеси добровільно страхують відповідальність, що впливає на захищеність громадян», – зазначила вона, додавши, що у проекті пропонується скасувати планові перевірки щодо дотримання правил пожежної і техногенної безпеки у разі наявності полісу страхування. Суб’єкти господарювання зможуть укладати страхові поліси на випадок пожеж, що дозволить скасувати державні перевірки пожежної безпеки щонайменше на строк дії договору, максимум – на 6-10 років.

На думку народного депутата Ярослава Железняка, в результаті це дозволить гарантувати захист та відшкодування громадянам у разі непередбачуваних ситуацій та убезпечити бізнес від потенційних зловживань контролюючих органів.

За результатами обговорення члени Комітету прийняти рішення рекомендувати парламенту прийняти законопроект №3361 за основу.

Також парламентарії рекомендували прийняти за основу та в цілому з урахуванням техніко-юридичних правок проект Закону №3194 «Про внесення змін до Митного кодексу України у зв’язку із реформою прокуратури та змінами у системі судоустрою України».

Законопроектом пропонується внести зміни до Митного кодексу України, відповідно до яких слова «Верховний Суд України», «Генеральний прокурор України» та «Генеральна прокуратура України» замінити словами «Верховний Суд», «Генеральний прокурор» та «Офіс Генерального прокурора» у відповідних відмінках.

На наступне засідання Комітету перенесено розгляд законопроектів «Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо удосконалення механізму справляння акцизного податку при реалізації тютюнових виробів) №3016-1 і «Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо удосконалення механізму справляння акцизного податку при реалізації тютюнових виробів) №3016-Д.

Джерело: Верховна Рада України

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»