• Посилання скопійовано

Що буде за відсутність графіків змінності?

Відсутність графіків змінності свідчить про недостовірний облік виконуваної працівниками роботи та бухгалтерський облік витрат на оплату праці

 Що буде за відсутність графіків змінності?

Управлінням Держпраці у Миколаївській області проведено інспекційне відвідування у суб’єкта господарювання, який здійснює роздрібну торгівлю фармацевтичними товарами в трьох аптеках м.Миколаєва. За результатами заходу контролю встановлені порушення законодавства про працю.

Під час перевірки зафіксовано, що в суб’єкта господарювання за трудовими договорами  працює 19 осіб. Працівники   працюють 7 днів на тиждень з режимом роботи  з 7.30 год. до 19.30 год. та з 8.00 год. до 20.00 год. Кожна наймана особа  працює 40 годин на тиждень, проте вихідні дні працівникам надаються за домовленістю. У суб’єкта господарювання   відсутні  графіки змінності для працівників (провізор, фармацевт) в яких визначено час початку і закінчення щоденної роботи (зміни) відповідно до режиму роботи.

Зазначений факт свідчить про недостовірний облік виконуваної працівниками роботи та бухгалтерський облік витрат на оплату праці.

З метою усунення виявлених під час інспекційного відвідування порушень, керівнику підприємства винесено припис та надано строк для їх усунення. Водночас стосовно керівника складено протокол про адміністративне правопорушення за ч. 1 ст. 41 КУпАП, який направлено до суду для ухвалення відповідного рішення.

Джерело: Держпраці у Миколаївській області

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»