• Посилання скопійовано

З 12 березня діє нова форма акта (довідки) перевірок з ТЦУ та вимоги до його (її) скадення

Мінфін виклав у новій редакції форму Акта (довідки) про результати перевірки з питань дотримання платником податків принципу «витягнутої руки» та Вимоги до його (її) складення

З 12 березня діє нова форма акта (довідки) перевірок з ТЦУ та вимоги до його (її) скадення

Мінфін наказом від 24.12.2020 р. №806 (зареєстровано в Мін'юсті від 26.02.2021 р. за №248/35870) виклав у новій редакції:

  • форму Акта (довідки) про результати перевірки з питань дотримання платником податків принципу "витягнутої руки",
  • Вимоги до складення форми акта (довідки) про результати перевірки з питань дотримання платником податків принципу "витягнутої руки".

Їх приведено у відповідність до Закону №466-IX, яким передбачено зміни та доповнення до статті 39 ПКУ «Трансфертне ціноутворення».

Акт перевірки складаєтся, якщо за результатами перевірки виявлено, що умови контрольованої операції відрізняються від умов, що відповідають принципу "витягнутої руки", що призвело до неправильного розрахунку обсягу оподатковуваного прибутку платника податку та/або заниження суми податку. У разі відсутності таких порушень складається довідка.

Акт (довідка) про результати перевірки складається у паперовій формі державною мовою і має наскрізну нумерацію сторінок. Титульний аркуш акта (довідки) про результати перевірки друкується на номерному бланку контролюючого органу для складання актів документальних перевірок.

В акті (довідці) про результати перевірки не допускаються виправлення цифрових показників, дат та інших даних.

У разі необхідності використання в акті (довідці) про результати перевірки скорочених назв і загальноприйнятих абревіатур, при першому вживанні вони зазначаються повністю з одночасним наведенням у дужках їх скорочень, абревіатур, які будуть використовуватись далі в тексті.

Усі вартісні показники відображаються у національній валюті України. У разі використання для розрахунку оподатковуваного прибутку платника податку та/або заниження сум податків показників, виражених в іноземній валюті, в акті (довідці) одночасно відображається їх еквівалент у національній валюті за офіційним курсом гривні до іноземних валют, встановленим Національним банком України на дату проведення фінансово-господарських операцій, якщо інше не встановлено законом.

Цей наказ набере чинності з дня його офіційного опублікування. Його було опубліковано в "Офіційному віснику" №19 від 12.03.2021 р.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»