• Посилання скопійовано

Як перевірити своїх бізнес-партнерів на доброчесність: нагадування від ДПС

Податківці навели перелік своїх сервісів, за допомогою яких можна перевірити бізнес-партнерів

Як перевірити своїх бізнес-партнерів на доброчесність: нагадування від ДПС

Заступник начальника Центрального міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків Роман Кріль дав низку рекомендацій, яким чином можна застрахувати себе від несподіванок в роботі зі своїми бізнес-партнерами. 

1. Перевірте їхні дозвільні документи щодо отриманих послуг та товарів (ліценції, дозволи, тощо). Вид економічної діяльності повинен відповідати наданим послугам або реалізованим товарам.

Наприклад:

2. Перевірте відсутність податкового боргу. Зробити це можна на сайті ДПС

3. Перевірте наявність земельної ділянки (власної чи орендованої) та нерухомого майна. Зробити це можна в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно та Публічна кадастрова карта на сайті Держгеокадастру

4. Перевірте трудовий ресурс бізнес-партнера, чи має він кваліфікований персонал для сфери надання послуг. 

5. Перевірте чи має він основні засоби для здійснення операцій (наприклад, для послуг зберігання, транспортування, відвантаження або переробки). Звертайте увагу на об’єкти, що будуть задіяні в цій діяльності та їх зв'язок з вашим потенційним бізнес-партером. Цю інформацію кожен платник податків надає до органів ДПС. 

6. Перевірте чи фігурує ваш потенційний бізнес-партнер у судових тяжбах. Зробити це можна в Єдиному державному реєстрі судових рішень

7. Для перевірки надійності ділового партнера достатньо знати податковий номер або ж точну назву підприємства.

«Бажаємо вам надійних бізнес-партнерів та реалізації усіх задуманих проектів! Користуйтеся нашими порадами, будьте уважними та обачними!» – застеріг платників податків Роман Кріль.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: ДПС по роботі з великими платниками податків

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»