• Посилання скопійовано

Держекоінспекція зможе стягувати збільшені штрафи з порушників: законопроєкт

За законопроєктом штраф за недопуск інспектора до перевірок становитиме 1,8 млн грн для найбільших підприємств-забруднювачів та 600 тисяч гривень для підприємств з незначним ступенем ризику для довкілля. Наразі цей штраф становить 760 гривень

Держекоінспекція зможе стягувати збільшені штрафи з порушників: законопроєкт

Законопроект №3091 передбачає скасування судового збору для Держекоінспекції у справах про стягнення збитків, розрахованих за екологічні порушення. Про це повідомив Голова Державної екологічної інспекції Андрій Мальований.

Посадовець деталізував, які саме положення закріплює законопроект.

1. Штраф за недопуск інспектора до перевірок становитиме 1,8 мільйона гривень для найбільших підприємств-забруднювачів та 600 тисяч гривень для підприємств з незначним ступенем ризику для довкілля. Наразі цей штраф становить 760 гривень.

2. Зарплата інспекторів буде підвищена і стартуватиме від 13 134 грн (зараз – від 5 500 грн). Це дозволить залучати в ДЕІ більш кваліфікованих спеціалістів.

3. Скасовується судовий збір для інспекції у справах стягнення збитків, щоб забезпечити їх відшкодування державі.

4. Проведення заходів екологічного контролю дозволяється у неробочий час, якщо підприємство працює в ці години. Буде усунена поширена ситуація, коли підприємство «димить» тільки у вихідні дні і перевірки ДЕІ не дають ніяких результатів.

5. Інспектор отримує додаткові інструменти для здійснення заходів контролю – зокрема, можливість робити запити до підприємства, що пришвидшить хід перевірки. Також обов’язковою стане фіксація перевірок технічними засобами, в тому числі, за допомогою нагрудних камер для інспекторів.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: Урядовий портал

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»