• Посилання скопійовано

Перевірки з ТЦО: як часто податківці мають право їх проводити?

Перевірка з питань дотримання принципу «витягнутої руки» закінчилась у квітні 2019 року. Коли податковий орган може проводити наступну перевірку? Враховуючи те, що перевірки контрольованих операцій можуть тривати і по 18 місяців (пп. 39.5.2.8 ПКУ), питання це дуже цікаве

Перевірки з ТЦО: як часто податківці мають право їх проводити?

ПКУ встановлено, що контролюючий орган не має права проводити більше однієї перевірки з питань дотримання платником податків принципу «витягнутої руки» одного платника податків протягом календарного року та проводити перевірку з питань дотримання платником податків принципу «витягнутої руки» платника податків, які вже були перевірені (крім випадків, зазначених у пп. 78.1.5, 78.1.12 п. 78.1 ст. 78 Кодексу) (пп. 39.5.2.4 п.п. 39.5.2 п. 39.5 ст. 39 Кодексу).

Відповідно до Постанови Верховного Суду від 12.11.2018 №820/2693/16, Постанови Колегії суддів Судової палати в адміністративних справах Верховного Суду України від 16.04.2013 зазначено, що календарний рік – це проміжок часу з 01 січня по 31 грудня, який триває 365 або 366 календарних днів.

Отже, у разу коли перевірку з питань дотримання платником податків принципу «витягнутої руки» завершено  (складено акт або довідку) у поточному календарному році, контролюючий орган за наявності визначених Кодексом відповідних підстав для проведення перевірок, має право розпочати перевірку з питань дотримання платником податків принципу «витягнутої руки» щодо інших контрольованих операцій (крім випадків, зазначених у пп. 78.1.5, 78.1.12 п. 78.1 ст. 78 Кодексу) з першого робочого дня наступного календарного року.

Про це й інші запитання-відповіді, які були задані податківцям на "горячій лінії" щодо ТЦО, ви можете прочитати тут.

***

Читайте також:

Джерело: ДПС по роботі з великими платниками податків

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»