• Посилання скопійовано

За перший місяць інспекційної кампанії виявлено понад 5 тис. неоформлених працівників

Середня кількість виявлених незадекларованих працівників становить понад 4 особи на одного перевіреного роботодавця. При цьому 57% від загальної кількості незадекларованих працівників виконували роботу на користь ФОПів

За перший місяць інспекційної кампанії виявлено понад 5 тис. неоформлених працівників

Міністерство економіки України розповідає, що завершився перший місяць інспекційної кампанії з виявлення неформальних трудових відносин. За цей час було  розпочато 1676 інспекційних відвідувань та  виявлено 5026 працівників, допущених до роботи без трудових договорів. Крім того під час проведення перевірок укладено трудові договори із 2421 працівником.

Середня кількість виявлених незадекларованих працівників становить понад  4 особи на одного перевіреного роботодавця, при цьому 57% від загальної кількості незадекларованих працівників виконували роботу на користь ФОПів. 

Найбільше незадекларованих працівників виявлено у:

  • Запорізькій області(458); 
  • Вінницькій області (401);
  • Одеській області (323).

До всіх роботодавців, які допускають до роботи працівників без оформлення трудових відносин, застосовані заходи притягнення до відповідальності відповідно до чинного законодавства. Наразі застосовано 734 попередження щодо платників єдиного податку першої-третьої групи та накладено понад 5 млн грн штрафних санкцій до інших роботодавців.

«Головна мета інспекційної кампанії – це підтримка легального бізнесу, подолання проблеми тіньової зайнятості, яка на сьогодні є надзвичайно актуальною для України. Це не про намір накладати штрафи. Проте, якщо роботодавці нехтують вимогами законодавства про працю та порушують права працівників, то мають нести за це  відповідальність», – зазначила заступниця Міністра економіки України Світлана Глущенко.

***

Читайте також:

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: Міністерство економіки України

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»