• Посилання скопійовано

Мінфін розробить нову ІТ-систему бюджетного планування та моніторингу виконання бюджету

Нове програмне забезпечення включатиме аналітичні модулі, що надають особам, які приймають рішення, оперативний доступ до даних за запитом

Мінфін розробить нову ІТ-систему бюджетного планування та моніторингу виконання бюджету

Міністр фінансів України Сергій Марченко та заступниця директора Публічної установи «Центральне агентство з управління проектами» (СРМА, Республіка Литва) Раса Сураучієне підписали контракт про розробку нової системи програмного забезпечення для автоматизації обміну даними між усіма учасниками процесу бюджетного планування, складання бюджету, виконання та моніторингу.

Розробка цього програмного забезпечення реалізується в рамках проєкту «Програма з підтримки управління державними фінансами в Україні» (EU4PFM).

Нове програмне забезпечення включатиме аналітичні модулі, що надають особам, які приймають рішення, оперативний доступ до даних за запитом. Спілкування між учасниками бюджетного процесу відбуватиметься у цифровому форматі та в реальному часі. Це дасть змогу зменшити кількість ручної обробки інформації та пов’язаних із цим помилок у розрахунках у процесі збору та опрацювання бюджетних запитів від головних розпорядників бюджетних коштів.

«Наше завдання - зробити бюджетний процес ще більш доступним та прозорим для людей. Розробка нової ІТ-системи – це важливий крок на шляху модернізації, що надалі повністю оцифрує ключові функції Мінфіну. Модернізація системи обміну даних дозволить зменшити час для опрацювання бюджетних запитів, а також прискорить підготовку бюджету на наступний рік», – зазначив під час підписання Сергій Марченко.

У рамках проведеної роботи фахівці Міністерства фінансів України та СРМА вже розробили відповідні Технічні специфікації на побудову ІТ-системи Міністерства фінансів «Державний бюджет – Мінфін» та автоматизованої інформаційної системи онлайн-взаємодії із розпорядниками коштів державного бюджету (АІС «ГРК-ВЕБ»), це стане основою для подальшої діджиталізації бюджетного процесу.

Послуги з розробки програмного забезпечення надаватиме ДУ «Відкриті публічні фінанси» за підтримки EU4PFM. «Відкриті публічні фінанси» виконуватимуть функції адміністратора цього ІТ-рішення після проходження етапу розробки та впровадження.

Удосконалення відповідних систем сприятиме процесу трансформації у сфері управління державними фінансами в Україні, зокрема у запровадженні середньострокового бюджетного планування та оцінці виконання й ефективності бюджетних програм.

Джерело: Міністерство фінансів України

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»