• Посилання скопійовано

Гетманцев пропонує змінити керівництво ДПС, митниці та БЕБ

Данило Гетманцев вважає, що у податковій, у митниці та Бюро економічної безпеки необхідно провести відкритий конкурс за участю міжнародників

Гетманцев пропонує змінити керівництво ДПС, митниці та БЕБ

Нове керівництво податкової, митниці та БЕП, обране на відкритому конкурсі, має отримати карт-бланш на п'ять років та проводити реформи.

Про це в інтерв'ю РБК-Україна заявив голова фінансового комітету Верховної ради Данило Гетманцев.

"Я взагалі вважаю, що у податковій, у митниці та Бюро економічної безпеки необхідно провести відкритий конкурс за участю міжнародників", - сказав він.

За його словами, під час цього процесу може змінитися керівництво. "Чому ні? Нехай це керівництво теж бере участь і прибере приставку в.о., якщо доведе свою ефективність, чи піде. Дати можливість людям нормально взяти участь у конкурсі та отримати карт-бланш на п'ять років, нормально та послідовно провести реформи", - додав він.

Гетманцев також наголосив на необхідності перезавантаження митниці, де немає серйозних змін. "Просто керівництво змінювали, а це дуже поверхова зміна. Для того щоб перезавантажити митницю та податкову, необхідно, по-перше, провести відкритий конкурс, щоб прийшла команда хоча б із 5-річними гарантіями, що її не змінюватимуть з якихось політичних міркувань", - повідомив депутат від "Слуги народу".

За його словами, необхідно вибудувати жорстку ієрархію у системі митної служби, що вже зроблено у податковій.

"Необхідно прибрати керівників регіональних митниць, запровадити постійну внутрішню ротацію на митниці. Відмовитися від призначень "за дзвінком". Необхідно прибрати правоохоронців з митних постів. Це біда. Також впровадити інструменти, про які дуже багато говорять, але чомусь не роблять досі. Наприклад, спільні пункти пропуску. Поляки до цього готові, чому ми ні?" - додав голова фінансового комітету Ради.

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»