• Посилання скопійовано

БЕБ використовуватиме супутникові знімки для перевірок

11 квітня Бюро економічної безпеки та Національний центр управління та випробувань космічних засобів підписали меморандум про співпрацю. Отримані супутникові знімки використовуватимуться для пошуку потенційних зловживань

БЕБ використовуватиме супутникові знімки для перевірок

Бюро економічної безпеки України погодило з Національним центром управління та випробувань космічних засобів алгоритм отримання детективами та аналітиками інформації, яка приймається наземними або космічними засобами, зокрема супутникових знімків. Отримані супутникові знімки будуть використовуватися для пошуку потенційних зловживань, розтрати, прихованих активів тощо, а також як доказова база у кримінальних провадженнях.

Це, зокрема, передбачено Меморандумом про співпрацю між Бюро економічної безпеки та Національним центром управління та випробувань космічних засобів, який нині підписали керівники організацій.

«Надані Центром зображення мають високу просторову роздільну здатність та надають точні, надійні і своєчасні дані. Це дозволить Бюро попереджати, якісно та швидко розслідувати правопорушення у сфері економіки та ліквідовувати їх. Значно посилиться аналітична складова Бюро», - зазначив Директор БЕБ Вадим Мельник.

«Стратегічне партнерство зміцнить потенціал Бюро та підвищить якість збору даних про збитки, завдані економіці держави. Дані можна використовувати для виявлення правопорушень, наприклад, в аграрному секторі, лісовому господарстві та інших галузях», - зазначив начальник Центру Володимир Присяжний.

Підписаний Меморандум також передбачає використання Бюро наявних інтелектуальних та матеріальних ресурсів Центру.

 

Довідково:

Національний центр управління та випробувань космічних засобів (НЦУВКЗ, у минулому - Євпаторійський центр далекого космічного зв'язку) - установа, підпорядкована Державному космічному агентству України та здійснює управління польотами космічних апаратів, дослідження далекого космосу з використанням власних технічних засобів, контроль космічного простору та геофізичний моніторинг, випробування космічної техніки. Метою діяльності є виконання заходів Загальнодержавної цільової науково-технічної космічної програми України та інших програм в інтересах національної безпеки та оборони.

Нагадаємо, підписано Меморандум про співпрацю між БЕБ та Силами ТрО ЗСУ.

Джерело: Бюро економічної безпеки України

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»