• Посилання скопійовано

Гетманцев навів помилки при створенні БЕБ

За позицією Гетманцева, найбільшою помилкою було формування Бюро за рахунок правоохоронців, які все життя прослужили в податковій міліції і мають інституційну пам’ять та інституційний досвід

Гетманцев навів помилки при створенні БЕБ

Про виклики для бізнесу під час широкомасштабної війни і про важливі реформи для післявоєнного зростання говорили учасники економічного форуму «Ключові антикорупційні та інституційні зміни для відновлення України», який відбувся в Києві, пише Delo.ua. Учасниками дискусій стали парламентарі, урядовці, представники бізнес-об’єднань, експертних та аналітичних центрів, підприємці, науковці.

На цьому ж заході йшлося й про реформу Бюро економічної безпеки. Про це докладно розповіли народні депутати – голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев та перший заступник голови комітету Ярослав Железняк.

«Найбільшою помилкою було формування Бюро за рахунок правоохоронців, які все життя прослужили в податковій міліції і мають інституційну пам’ять та інституційний досвід, який вони перенесли до нового органу. Тому бізнес говорить про зміну назви, а не зміну сутності», – зазначив голова Комітету Данило Гетманцев. 

Він нагадав, що у парламенті зареєстрований законопроєкт № 9080 про перезавантаження Бюро економічної безпеки і висловив сподівання, що це станеться до кінця року. 

Ярослав Железняк представив аналіз діяльності Бюро економічної безпеки та наголосив на важливості громадського контролю над цим органом. «Рецепт один: повне перезавантаження БЕБ, прозорий конкурс з більшістю в комісії представників міжнародних організацій, зовнішній аудит і повна переатестація працівників. Це про людей, про довіру, про громадський контроль, про співпрацю з бізнесом», – переконаний перший заступник голови Комітету. 

Грігол Катамадзе, президент Асоціації платників податків України, член Наглядової Ради УРБ, закликав парламентарів якомога швидше ухвалити закон про перезавантаження Бюро економічної безпеки. 

«Бюро Економічної Безпеки повинно стати національним координатором у процесі боротьби з економічною злочинністю та в тісній співпраці з іншими правоохоронними органами демонструвати суспільству ефективність своєї діяльності. За підсумками року роботи, БЕБ повинен не тільки подати парламенту й уряду звіт про виконану роботу, а й публікувати публічно підсумки своєї роботи, щоб кожен зацікавлений міг з цим ознайомитися», – наголосив президент асоціації.

Грігол Катамадзе представив напрацювання асоціації з підготовки нормативно-правових документів для роботи Бюро: ризик-орієнтований підхід, методологія проведення аналізу фінансово-економічних ризиків та методологія управління ризиками.

Джерело: Діло

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»