• Посилання скопійовано

ДПС затвердила загальну методику проведення своїх перевірок

ДПС своїм Наказом №444 затвердила Методику проведення перевірки загальних положень податкового та іншого законодавства України, контроль за дотриманням якого покладено на неї

ДПС затвердила загальну методику проведення своїх перевірок

Північне міжрегіональне управління ДПС по роботі з великими платниками податків інформує, що з метою закріплення єдиних методологічних підходів до організації та здійснення контрольно-перевірочних заходів, передбачених для посадових осіб податкових органів, на предмет дотримання платниками податків – юридичними особами загальних положень податкового та іншого законодавства України, контроль за дотриманням якого покладено на податкові органи, Державною податковою службою України Наказом від 09.06.2023 №444 затверджено Методику проведення перевірки загальних положень податкового та іншого законодавства України, контроль за дотриманням якого покладено на податкові органи.

Цю методику рекомендовано застосовувати посадовим особам підрозділу центрального апарату ДПС та її територіальним органам, до функціональних повноважень яких відноситься здійснення контрольно-перевірочних заходів щодо платників податків – юридичних осіб, з метою якісної організації документальних та фактичних перевірок з питань перевірки дотримання платниками податків вимог податкового та іншого законодавства України, контроль за дотриманням якого покладено на податкові органи.

У Методиці наведено перелік нормативно-правових та розпорядчих актів ДПС, які інспектору рекомендовано використовувати під час дослідження загальної інформації про господарську діяльність платника податків та здійснення автоматизованого аналізу у ході перевірки.

Наведено порядок підготовки і здійснення контрольно-перевірочних заходів та методику дослідження загальної інформації про платника податків. Рекомендовано процес здійснення автоматизованого аналізу та визначення суттєвості ризиків у діяльності платника податків, а також процедури та дії інспектора для подальшого дослідження (підтвердження/спростування) цих ризиків з рекомендованим порядком документування виявлених розбіжностей та ризиків.

З Наказом ДПС від 09 червня 2023 №444 можна ознайомитись тут.

Ця Методика має виключно роз’яснювальний, інформаційний та рекомендований характер і не є вичерпною, може змінюватися та/або доповнюватися. Зміни та доповнення до неї затверджуються відповідними наказами ДПС.

Джерело: ДПС по роботі з великими платниками податків

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»