• Посилання скопійовано

НБУ оприлюднив план перевірок з питань фінмоніторингу

НБУ оприлюднив план перевірок на III та IV квартали 2023 року з питань фінмоніторингу, дотримання вимог валютного та санкційного законодавства

НБУ оприлюднив план перевірок з питань фінмоніторингу

Національний банк України запланував у III та IV кварталах 2023 року виїзні перевірки з питань фінансового моніторингу, дотримання вимог валютного та санкційного законодавства двох банків та чотирьох небанківських установ.

До переліку банків увійшли: 

  • у III кварталі – АТ «А – БАНК»;
  • у IV кварталі – АТ «БАНК 3/4». 

До переліку небанківських установ увійшли:  

  • у III кварталі – АТ «УКРПОШТА», ПРАТ «СК «АРСЕНАЛ СТРАХУВАННЯ»;
  • у IV кварталі – ТОВ «МАНІВЕО ШВИДКА ФІНАНСОВА ДОПОМОГА», ТОВ «ФК «ЕВО».

План виїзних перевірок складено на підставі ризик-орієнтованого підходу за результатами проведеної оцінки ризиків діяльності банків та небанківських установ. 

Поновлення здійснення Національним банком планових виїзних перевірок відбулось у зв’язку зі скасуванням на всій території України карантину з 24 години 00 хвилин 30 червня 2023 року відповідно до постанови КМУ від 27.06.2023 №651 «Про відміну на всій території України карантину, встановленого з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2».

Водночас Національний банк скасував заборону на проведення під час дії воєнного стану планових виїзних перевірок з питань фінансового моніторингу, дотримання вимог валютного та санкційного законодавства відповідно до постанови Правління НБУ від 27.07.2023 №93 «Про внесення змін до постанови Правління Національного банку України  від 23 березня 2022 року №60».

Річний план оприлюднюється згідно з вимогами п. 11 розділу II Положення про порядок організації та здійснення нагляду у сфері фінансового моніторингу, валютного нагляду, нагляду з питань реалізації і моніторингу ефективності персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій), затвердженого постановою Правління НБУ від 30.06.2020 №90

Оприлюднений план перевірок з питань фінмоніторингу, дотримання вимог валютного та санкційного законодавства на III та IV квартал 2023 року (частина I. Перевірки банків).

Оприлюднений план перевірок з питань фінмоніторингу, дотримання валютного та санкційного законодавства на III та IV квартал 2023 року (частина II. Перевірки небанківських установ)

Джерело: Нацiональний банк України

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»