• Посилання скопійовано

Президент говорить про необхідність завершити реформу БЕБ – Гетманцев

За словами Гетманцева, вирішенням проблеми зайвих перевірок різних правоохоронних органів, на які бізнес поскаржився Президенту України, є завершення реформи БЕБ

Президент говорить про необхідність завершити реформу БЕБ – Гетманцев

Вирішенням проблеми зайвих перевірок різних правоохоронних органів, на які бізнес поскаржився Президенту України, є завершення реформи Бюро економічної безпеки (БЕБ), зокрема проведення відкритого конкурсу на керівника бюро з наданням йому права на перезавантаження цього органу, вважає голова профільного парламентського комітету Данило Гетманцев.

«Власне, те, про що говорить президент, – це незавершена реформа БЕБ. Саме БЕБ мав стати тим органом, який мав би замінити собою всі органи, які здійснюють кримінальне переслідування в економічній сфері», – сказав Гетманцев агентству «Інтерфакс-Україна», коментуючи пропозиції глави держави Володимира Зеленського бізнесу «провести зміни в законодавстві, що лише один орган має право перевіряти».

Голова комітету з фінансів, податкової та митної політики нагадав, що Верховна Рада понад два роки тому ухвалила досить якісний закон про БЕБ.

«Однак призначення податкового міліціонера (Вадима. – ІФ-У) Мельника його керівником фактично зірвало реформу, адже орган було повністю сформовано з колишніх міліціонерів, і все найгірше, що було в податковій міліції, перейшло до БЕБ», – зазначив Гетманцев.

За його словами, після звільнення цього керівника, незважаючи на поодинокі успішні «реалізації», поки що не видно системних якісних змін.

«Чехарда з керівництвом не йде на користь реформі. Вважаю за необхідне провести відкритий конкурс на посаду керівника і надати керівнику право перезавантажити БЕБ. І тоді те, про що говорить президент, буде реалізовано», – наголосив голова комітету Верховної Ради.

***

Читайте також: Перезавантаження БЕБ: що треба змінити в роботі?

Джерело: Інтерфакс-Україна

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»