• Посилання скопійовано

Що буде ФОПу за недопуск до проведення фактичної перевірки?

Податківці зауважили, що під час проведення їхнього заходу на майно продавця складних побутових приладів може бути накладено умовний адміністративний арешт за недопуск до проведення фактичної перевірки

Що буде ФОПу за недопуск до проведення фактичної перевірки?

Як розповіли у Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області, адміністративний арешт майна, згідно з нормами Податкового кодексу України, є виключним способом забезпечення виконання платником податків його обов'язків.

За словами податківців, до відомства надійшла скарга від громадянина щодо порушень у магазині на території одного з ринків м. Чернівці, а саме: щодо невидачі фіскальних чеків під час реалізації складних побутових товарів, яке і було підставою для проведення фактичної перевірки згідно з вимогами ст. 80 ПКУ.

Аудитори податкової служби, відповідно до п. 80.4 ПКУ, перед початком фактичної перевірки провели контрольну розрахункову операцію, однак на придбаний товар фіскальний чек не було видано, оскільки РРО/ПРРО у платника відсутній.

Податкові аудитори надали приватному підприємцю копію наказу на проведення фактичної перевірки, проте платник відмовився від ознайомлення та не допустив їх до проведення перевірки. 

Керуючись нормами ст. 94 ПКУ, яка визначає випадки, у яких може бути застосовано арешт майна, та згідно з пп. 94.2.3 ПКУ заступником начальника Головного управління ДПС у Чернівецькій області прийнято рішення про застосування арешту майна платника податків.

За цією справою буковинські податківці подали заяву до Чернівецького окружного адміністративного суду, який, своєю чергою, підтвердив правильність рішення Головного управління ДПС у Чернівецькій області щодо накладення умовного адміністративного арешту на майно підприємця, який безпідставно не допустив до проведення фактичної перевірки її представників.

Джерело: ДПС у Чернівецькій області

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»