• Посилання скопійовано

Боротьба з незаконним обігом підакцизної продукції у 2023 році: підсумки від ДПС

Упродовж 2023 року теріторіальними підрозділами податкового аудиту ДПС спільно з територіальними органами Нацполіції ініційовано вилучення із незаконного обігу тютюнової та алкогольної продукції на суму понад 8,2 млн грн

Боротьба з незаконним обігом підакцизної продукції у 2023 році: підсумки від ДПС

Державна податкова служба України повідомляє, що підрозділами податкового аудиту на постійній основі здійснюються оперативні заходи податкового контролю в частині протидії незаконному обігу підакцизних товарів на території України.

Незаконний обіг підакцизної продукції здійснюється, як правило, фізичними особами без відповідної державної реєстрації та зареєстрованих реєстраторів розрахункових операцій, за відсутності відповідної ліцензії на провадження певного виду діяльності та підтверджуючих документів щодо походження таких товарів.

Упродовж 2023 року, з урахуванням дії воєнного стану на території України, наслідків ворожих атак по території України, територіальними підрозділами податкового аудиту ДПС спільно з територіальними органами Національної поліції України ініційовано вилучення із незаконного обігу тютюнової та алкогольної продукції на суму понад 8,2 млн гривень.

ДПС інформує про окремі приклади боротьби із незаконним обігом підакцизних товарів регіональними підрозділами податкового аудиту останнім часом:

Податківці Волині виявили порушень при реалізації підакцизних товарів в одній із торгівельних мереж області на 1,5 млн. гривень;

До уваги платників податків Харківщини;

Податківці виявили у сфері торгівлі та громадського харчування проведення розрахункових операцій без застосування касового апарата та торгівлю алкогольними напоями без ліцензії на території Івано-Франківської області:

Чергове припинення безліцензійної діяльності на Київщині;

У Запоріжжі на оптовому складі припинено торгівлю рідинами для електронних сигарет без документів;

На Волині податківці під час фактичної перевірки виявили партію тютюнових виробів без марок акцизного податку.

Нагадуємо,  що за здійснення незаконної господарської діяльності на правопорушників у всіх випадках складаються протоколи про адміністративні правопорушення за ст. 156 та 164 КУпАП, а вся контрафактна (контрабандна) підакцизна продукція підлягає вилученню.

ДПС застерігає фізичних осіб та інших суб’єктів господарювання про недопустимість здійснення незаконної господарської діяльності, у тому числі  підакцизними товарами.

Джерело: ДПСУ

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»