• Посилання скопійовано

Багато схем в економіці пов’язано з пільгами, які ініціюють депутати, – в.о. директора БЕБ

За словами Пащука, аналітики підрахували, що після впровадження, наприклад, пільги на україномовний контент держава втратила 1,3 мільярдів гривень

Багато схем в економіці пов’язано з пільгами, які ініціюють депутати, – в.о. директора БЕБ

Через різні преференції країна втрачає десятки мільярдів гривень. Про це розповів в.о. керівника Бюро економічної безпеки України Андрій Пащук в інтерв’ю національному інформаційному агентству «Укрінформ».

За його словами, аналітики підрахували, що після впровадження, наприклад, пільги на україномовний контент держава втратила 1,3 мільярда гривень. Свого часу цю пільгу пояснювали позитивним впливом на українізацію суспільства. Однак і Кабінет Міністрів України, і Державна податкова служба були проти неї, розуміючи, що наявність такої преференції без чітко визначених рамок і запобіжників – це широке поле для зловживань. 

«І таких пільг, якими користується нечесний бізнес, у нас багато. Загалом через різні преференції країна втрачає десятки мільярдів. А їхній ефект та вплив на тих, кого такі пільги насправді, за задумом, мали б підтримати, мінімальні. Намагання розібратися з цим не подобаються деяким парламентаріям, бо ж ініціатором таких пільг, зазвичай, є якийсь конкретний депутат», – зазначив в. о. Директора БЕБ.

Також Андрій Пащук розповів, що для подібних підрахунків у БЕБ використовують трирівневий метод аналізу негативних явищ. Він містить у собі оперативний аналіз, що працює над великими масивами даних та виявляє ті чи інші аномалії, а також тактичний та стратегічний аналіз. Останній саме встановлює причини виникнення негативного явища та способи усунення його передумов.

Джерело: Бюро економічної безпеки України

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»