• Посилання скопійовано

Підготуйтеся! ДПС при перевірках з РРО перевіряє й правильність оформлення трудових відносин

Під час проведення фактичних перевірок магазинів податківці не лише зафіксували факти проведення розрахунків без застосування РРО/ПРРО, безліцензійної торгівлі підакцизними товарами, а й задокументували працю 13 неоформлених працівників

Підготуйтеся! ДПС при перевірках з РРО перевіряє й правильність оформлення трудових відносин

ДПСУ наголошує, що одним із напрямів її діяльності є запобігання використанню незадекларованої праці.

Незадекларована праця не тільки є ризиком недонадходжень коштів до бюджету, що обмежує можливості держави проводити сучасну соціальну політику у сферах освіти, охорони здоров’я, розвитку професійних навичок, зайнятості, соціального захисту та пенсійного забезпечення, а й створює недобросовісну конкуренцію щодо тих суб’єктів господарювання, які повністю забезпечують виконання зобов’язань щодо сплати податків, охорони праці і соціального забезпечення працівників.

Співробітниками управління фактичних перевірок Головного управління ДПС у м. Києві у лютому 2024 року були проведені фактичні перевірки мережі магазинів із продажу рідин, що використовуються в електронних сигаретах, до якої входили 16 торговельних об’єктів у різних районах столиці.

Так, фізичні особи – підприємці на спрощеній системі оподаткування здійснювали фактичний продаж товару за готівку та/або через банківські POS-термінали, використовуючи ліцензії і зареєстровані програмні РРО юридичної особи.

Під час проведення фактичних перевірок магазинів податківці не лише зафіксували факти проведення розрахунків без застосування РРО/ПРРО, безліцензійної торгівлі рідинами, що використовуються в електронних сигаретах, зберігання і продаж необлікованих підакцизних товарів, а й задокументували працю 13 неоформлених працівників.

За порушення законодавства про працю можуть бути застосовані різні види санкцій залежно від характеру і наслідків порушення, а також від суб’єкта господарювання, який його скоїв.

Своєчасне оформлення трудових відносин – це запорука фінансової стабільності бізнесу. До того ж фінансові ризики і наслідки використання незадекларованої праці значно перевищують витрати, які виникають у разі оформлення трудових відносин із працівниками відповідно до законодавства.

ДПС акцентує увагу, що задекларована праця – це репутація та успіх, адже сплата коштів до бюджету – особистий вклад в економіку країни та її обороноздатність.

Джерело: ДПСУ

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»