• Посилання скопійовано

БЕБ виявило порушника – платника податку на прибуток та ПДВ, що ухилився від сплати цих податків

Отримуючи доходи від продажу, керівник компанії не в повному обсязі відобразив їх у декларації з податку на прибуток та податку на додану вартість, що призвело до ненадходження до бюджету понад 6,8 млн грн податків

БЕБ виявило порушника – платника податку на прибуток та ПДВ, що ухилився від сплати цих податків

Детективи Територіального управління Бюро економічної безпеки у Волинській області забезпечили відшкодування понад 6,8 млн грн завданих бюджету збитків місцевою компанією.

Слідством встановлено, що директор товариства умисно ухилився від сплати податків в особливо великих розмірах. Товариство займається оптовою торгівлею господарськими товарами.

Отримуючи доходи від продажу, керівник компанії не в повному обсязі відобразив їх в декларації з податку на прибуток та податку на додану вартість, що призвело до ненадходження до бюджету понад  6,8 млн грн податків.

Під час досудового розслідування детективи БЕБ довели вину директора в ухиленні від сплати податків та забезпечили відшкодування завданих державі збитків у повному обсязі. 

Фігуранту повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 212 ККУ (ухилення від сплати податків у великих розмірах, вчинене за попередньою змовою групою осіб). 

Кримінальне провадження скеровано до суду з клопотанням про звільнення від кримінальної відповідальності відповідно до ч. 4 ст. 212 ККУ.

Досудове розслідування було розпочато на підставі аналітичного продукту, складеного фахівцями Територіального управління БЕБ у Волинській області.

Оперативний супровід здійснювали працівники Управління детективів із стратегічного захисту економіки. Процесуальне керівництво – прокурори Волинської обласної прокуратури.

Джерело: Бюро економічної безпеки України

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»

Подарунки та знижки з нагоди свята

Приєднуюсь