• Посилання скопійовано

Ухвали слідчих суддів у кримінальному провадженні вноситися до Реєстру судових рішень не будуть

Постанова КМУ від 10.04.2013 р. №247

Ухвали слідчих суддів у кримінальному провадженні вноситися до Реєстру судових рішень не будуть

Останнім часом юристи користуються даними Єдиного державного реєстру судових рішень (http://www.reyestr.court.gov.ua, далі — Реєстр). Зокрема, щоб дізнатися про винесення рішень у справах, що перебувають у провадженні судів, ухвал про відкриття провадження у справі, наявність рішення чи призначення до розгляду апеляційними або касаційними інстанціями. Порядок ведення такого Реєстру затверджений постановою КМУ від 25.04.2006 р. №740.

Нагадаємо, що у зв'язку з набранням чинності новим Кримінально-процесуальним кодексом України встановлено особливий порядок доступу до окремих судових рішень, які виноситимуться за правилами нового КПК України.

Йдеться про те, що ухвали слідчих суддів включаються до Реєстру після винесення постанови (ухвали) про закриття кримінального провадження чи ухвалення вироку. Електронні копії ухвал мають статус «Тимчасове обмеження доступу» та відкриваються для загального доступу після надходження повідомлення слідчого, прокурора про закриття кримінального провадження або електронної копії ухвали про закриття кримінального провадження чи ухвалення вироку (п. 14-1 та 19-1 Порядку).

Наразі маємо чергові зміни — КМУ скасував правила внесення електронних копій ухвал слідчих суддів у кримінальному провадженні до Реєстру зі статусом «Тимчасове обмеження доступу». 

Натомість КМУ встановив, що внесенню до Реєстру підлягають судові рішення ВСУ, вищих спеціалізованих, апеляційних та місцевих судів (далі — суди), перелік яких затверджено Радою суддів України та погоджено з Державною судовою адміністрацією, крім:

— судових рішень, які містять інформацію, що є державною таємницею;

ухвал слідчих суддів, постановлених під час здійснення судового контролю за дотриманням прав, свобод та інтересів осіб у кримінальному провадженні;

судових рішень у справах про усиновлення.

Отож тепер такі ухвали у кримінальному провадженні не будуть доступні на веб-сайті — вони отримали статус на рівні з державною таємницею та вноситися до Реєстру не будуть. Аналогічно і щодо судових рішень у справах про усиновлення.

 

Автор: Канарьова Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Право і відповідальність/Законодавство

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Законодавство»