• Посилання скопійовано

Спрощено процедуру відведення земельних ділянок

Крім цього, посилено відповідальність органів державної влади – передбачено відповідальність за порушення строку погодження документації із землеустрою

Спрощено процедуру відведення земельних ділянок

Для поліпшення інвестиційного клімату Міністерством агарної політики та продовольства України проводиться масштабна робота за участю представників бізнесу, потенційних інвесторів щодо вдосконалення норм Законів України, якими регламентуються окремі сфери, а саме у ветеринарії і фітосанітарії, сільгоспмашинобудуванні, безпеці продовольства, земельних питань, функціонування ринку зерна та інші.

Позитивним прикладом наявності діалогу між державою і учасниками ринку являється формування сприятливих умов для функціонування вітчизняного ринку зерна. Як зазначають фахівці Мінагрополітики, така робота впроваджена для створення прозорих умов функціонування ринку зерна, встановлення ефективного діалогу між владою та бізнесом.

Приділяється увага вдосконаленню земельних відносин. Зокрема, запроваджено спрощений порядок розгляду і затвердження землевпорядної документації, процедури відведення земельних ділянок. Суттєво скорочено строки виготовлення документації із землеустрою, спрощено процедуру відведення земельних ділянок. Посилено відповідальність органів державної влади – передбачено відповідальність за порушення строку погодження документації із землеустрою. Врегульовано питання продажу земельних ділянок державної чи комунальної власності або прав на них на земельних торгах у формі аукціону. Законодавчо впорядковано розмежування земель державної та комунальної власності.

Джерело: Прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства

Рубрика: Право і відповідальність/Відповідальність, санкції і штрафи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Відповідальність, санкції і штрафи»