• Посилання скопійовано

Підвищено розмір штрафів за незаконні операції з металобрухтом

Порушення законодавства, що регулює здійснення операцій з металобрухтом, посадовою особою госпсуб'єкта, що здійснює операції з металобрухтом, тягне за собою накладення штрафу до 17000 грн

Підвищено розмір штрафів за незаконні операції з металобрухтом

Законом  України від 12.02.2015 р. № 191-VIII посилено відповідальність за порушення законодавства, що регулює здійснення операцій з металобрухтом.

Тепер за порушення цього законодавства посадовою особою госпсуб'єкта, що здійснює операції з металобрухтом, передбачено штраф від 500 до 1000 н.м.д.г. (8500-17000 грн). Аналогічний розмір штрафу передбачено і за приймання такою посадовою особою промислового металобрухту у фізичних осіб, які не є суб'єктами господарювання. Повторне протягом року вчинення порушення, за яке особу вже було піддано адміністративному стягненню, тягне за собою накладення штрафу від 1000 до 3000 н.м.д.г. (17000 - 51000 грн) з конфіскацією металобрухту та коштів, отриманих від його реалізації з порушенням вимог законодавства.

Окрім того, посилено кримінальну відповідальність за порушення порядку здійснення операцій з металобрухтом.

Так, прийом брухту кольорових і чорних металів фізособами, здійснення операцій з брухтом кольорових і чорних металів посадовими особами госпсуб'єктів, відомості про яких не включено до переліку суб'єктів господарювання, що здійснюють операції з металобрухтом, надання приміщень (споруд) для розташування незаконних пунктів прийому, схову та збуту металобрухту або організація незаконних пунктів, караються:

 - штрафом від 1500 до 2000 н.м.д.г.;

 - або виправними роботами на строк до двох років;

 - або обмеженням волі на строк до одного року.

За аналогічні дії, вчинені уже раніше судимою за такі злочини особою, передбачено штраф 3000-4000 н.м.д.г. або позбавлення волі на строк до трьох років.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Право і відповідальність/Відповідальність, санкції і штрафи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Відповідальність, санкції і штрафи»