• Посилання скопійовано

За роздрібну торгівлю алкоголем за цінами нижчими за мінімальні - штраф не менше 10 000 грн

Якщо ж госпсуб’єкт здійснює роздрібну торгівлю за цінами не нижчими за встановлені мінімальні роздрібні ціни (до яких вже включено акцизний податок), відповідальності не буде

За роздрібну торгівлю алкоголем за цінами нижчими за мінімальні - штраф не менше 10 000 грн

У листі від 15.01.2016 р. №669/6/99-95-42-01-16-01 податківці роз'яснили, що в роздрібну ціну реалізації окремих видів алкогольних напоїв, в тому числі в ціну, яка законодавчо встановлена як мінімальна роздрібна ціна на певний вид алкогольних напоїв, має бути включений акцизний податок.

У разі роздрібної торгівлі коньяком, алкогольними напоями, горілкою, лікеро-горілчаними виробами та вином за цінами, нижчими за встановлені роздрібні ціни, до суб’єктів господарювання застосовуються фінансові санкції у вигляді штрафів – 100% вартості отриманої партії товару, розрахованої виходячи з мінімальних роздрібних цін, але не менше 10 000 гривень.

Якщо ж госпсуб’єкт здійснює роздрібну торгівлю за цінами не нижчими за встановлені мінімальні роздрібні ціни (до яких вже включено акцизний податок), відповідальності не буде.

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Право і відповідальність/Відповідальність, санкції і штрафи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Відповідальність, санкції і штрафи»