• Посилання скопійовано

Механізм нарахування штрафу за невиправлення помилок в обов’язкових реквізитах податкової накладної

Який механізм застосування штрафів за невиконання вимог щодо виправлення допущених продавцем товарів/послуг помилок при зазначенні обов’язкових реквізитів податкової накладної? Консультує ДФС

Механізм нарахування штрафу за невиправлення помилок в обов’язкових реквізитах податкової накладної

ДФСУ у підкатегорії 101.27 ресурсу "ЗІР"  зазначила, що при виявлені помилок в обов’язкових реквізитах податкової накладної, передбачених п. 201.1 ПКУ, контролюючий орган за заявою покупця проводить документальну перевірку та за її результатами на підставі акту перевірки складає податкове повідомлення - рішення, відповідно до якого нараховує штраф в розмірі 170 гривень та зобов’язує виправити такі помилки.

Невиконання податкового повідомлення-рішення контролюючого органу з попередженням про необхідність виправлення платником податків - продавцем зазначених в абзаці першому п. 120-1.3 ПКУ помилок протягом 10 календарних днів, наступних за днем його отримання, тягне за собою накладення на такого платника податку штрафу у розмірах від 10 до 100% суми ПДВ, зазначеної в такій податковій накладній, залежно від кількості днів прострочки невиправлення помилок.

***

Читайте також:

Помилки в обов’язкових реквізитах податкових накладних, які не надаються покупцю: чи буде штраф? 

ДФС про штрафи за несвоєчасну реєстрацію податкових накладних/розрахунків коригування 

Застосування штрафів за несвоєчасну реєстрацію податкових накладних у 2017 році: позиція Мінфіну 

Податкова накладна з помилкою в коді УКТ ЗЕД: наслідки для продавця та покупця 

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Право і відповідальність/Відповідальність, санкції і штрафи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Відповідальність, санкції і штрафи»