• Посилання скопійовано

Відтепер контролери відповідатимуть за шкоду, завдану платнику податків

Змінами до ПКУ, які набрали чинності з 1 січня 2018 року, госпсуб'єкту гарантується відшкодування шкоди, завданої незаконними рішеннями, діями чи бездіяльністю посадової або службової особи контролюючого органу за рахунок коштів держбюджету

Відтепер контролери відповідатимуть за шкоду, завдану платнику податків

Нагадаємо, що 1 cічня 2018 року набрали чинності більшість норм Закону від 07.12.2017 р №2245-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень в 2018 році»Про це ми повідомляли тут>>

Цим законом, серед іншого, передбачено, що шкода, завдана платнику податків неправомірними рішеннями, діями чи бездіяльністю посадової або службової особи контролюючого органу, буде відшкодовуватися за рахунок коштів державного бюджету, передбачених для фінансування цього органу, незалежно від вини цієї особи (оновлений п. 21.3 ПКУ)

Згідно з новим п. 21.4 ПКУ, посадова або службова особа контролюючого органу нестиме перед державою відповідальність в порядку регресу в розмірі виплаченого з бюджету відшкодування через неправомірні рішення, дії чи бездіяльність цієї посадової (службової) особи.

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Право і відповідальність/Відповідальність, санкції і штрафи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Відповідальність, санкції і штрафи»