• Посилання скопійовано

Процедуру складання протоколу про адмінпорушення удосконалять: законопроект

Законопроект №3327 пропонує внести зміни до КУпАП щодо порядку складання протоколу про адміністративне правопорушення

Процедуру складання протоколу про адмінпорушення удосконалять: законопроект

13 квітня 2020 року у Верховній Раді зареєстровано проект Закону №3327 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення порядку складення протоколів про адміністративне правопорушення за порушення права на інформацію".

Зокрема, пропонується внести зміни до положень КУпАП, якими встановлюється порядок складення протоколу про адміністративне правопорушення, виклавши їх в новій редакції. 

Так, законопроектом детальніше визначається перелік відомостей про особу, яка притягається до адміністративної відповідальності, що зазначається у протоколі про адміністративне правопорушення. Зокрема, відповідними змінами виключаються проблемні питання, пов’язані з отриманням  персональних даних про таку особу. З цією метою також пропонується доповнити ст. 24 Закону  «Про адвокатуру та адвокатську діяльність» частиною четвертою, що наддасть право раді адвокатів регіону запитувати та отримувати в державних органах, органах місцевого самоврядування, підприємствах, установах інформацію щодо місця проживання, дати народження, ідентифікаційного номеру осіб, які притягаються до адміністративної відповідальності. 

Крім того, законопроект спрощує процедуру складання протоколу про адміністративне правопорушення, у разі:

  • відмови особи, яка притягається до адміністративної відповідальності, від підписання протоколу,
  • відмови такої особи з’явитися до місця складання протоколу для його підписання. 

Законопроект зобов’язує особу, яка складає протокол про адміністративне правопорушення, додавати до протоколу докази направлення особі, яка не була присутня при складанні протоколу, пропозиції прибути до місця складання протоколу для його підписання та одного примірнику протоколу.

Крім того запроваджується право ради адвокатів регіону на оскарження постанови суду у справі про адміністративне правопорушення. А також  встановлюється право уповноважених осіб збирати та надавати інформацію із персональними даними фізичної особи з метою складання протоколів про адміністративні правопорушення. 

У разі прийняття цей Закон набере чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

 

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Право і відповідальність/Відповідальність, санкції і штрафи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Відповідальність, санкції і штрафи»