• Посилання скопійовано

Боротися з відмиванням коштів будуть по-новому: затверджено розпорядження Уряду

КМУ визначив основні вектори розвитку системи запобігання та протидії з ключовими напрямами державної політики у сфері фінансового моніторингу на найближчі три роки

Боротися з відмиванням коштів будуть по-новому: затверджено розпорядження Уряду

Міністерство фінансів України розповідає, що Кабінет Міністрів України 12 травня 2021 року ухвалив розпорядження «Про затвердження Основних напрямів розвитку системи запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення в Україні на період до 2023 року та плану заходів щодо їх реалізації».

З текстом розпорядження можна ознайомитися тут.

Цим рішенням КМУ визначив основні національні вектори розвитку системи запобігання та протидії з ключовими напрямами державної політики у сфері фінансового моніторингу на найближчі три роки.

Основні напрями визначають актуальні ризики та загрози у сфері запобігання та протидії, а також напрями державної політики для мінімізації цих ризиків і загроз та розвитку системи фінансового моніторингу.

У свою чергу, затвердженим Планом заходів, передбачено інституційне, законодавче, організаційне та практичне удосконалення національної системи боротьби з відмивання «брудних» коштів відповідно до міжнародних стандартів.

При цьому, заходи поділені на групи, за кожною з яких закріплені виконавці та термін виконання, з метою охоплення всіх складових національної системи запобігання та протидії, а саме:

  • удосконалення законодавства у сфері фінансового моніторингу;
  • удосконалення діяльності суб’єктів державного фінансового моніторингу та інших органів;
  • підвищення ефективності діяльності правоохоронних та інших державних органів;
  • забезпечення відкритості інформації про кінцевих бенефіціарних власників юридичних осіб;
  • міжнародне співробітництво з питань запобігання та протидії, тощо.

Реалізація цього урядового документу сприятиме удосконаленню законодавства і практики його застосування згідно з міжнародними стандартами та запровадження Україною нових механізмів боротьби з відмиванням «брудних» коштів.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: Міністерство фінансів України

Рубрика: Право і відповідальність/Відповідальність, санкції і штрафи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Відповідальність, санкції і штрафи»