• Посилання скопійовано

За неподання відомостей про відокремлені підрозділи до ЄДР – штраф 8500 грн: новий законопроєкт

Законопроєктом №5760 пропонується встановити штраф у розмірі від 4250 до 8500 грн за неподання або несвоєчасне подання юрособою відомостей до ЄДР про свої відокремлені підрозділи та зміни про них

За неподання відомостей про відокремлені підрозділи до ЄДР – штраф 8500 грн: новий законопроєкт

14 липня у ВРУ зареєстровано законопроєкт №5760 "Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо встановлення відповідальності для суб’єктів господарювання за неподання, несвоєчасне подання відомостей до ЄДР про свої відокремлені підрозділи". Авторами його є Третьякова Г. та ще два десятка народних депутатів.

Нагадаємо, що ще 30 жовтня 2020 року було зареєстровано законопроєкт №4289 на цю ж тему. Ним пропонувалося встановити штраф у розмірі від 8500 до 17000 грн за неподання або несвоєчасне подання юрособою відомостей до ЄДР про свої відокремлені підрозділи.

Законопроєктом №5760 також пропонується доповнити статтю 164 КпАП новими частинами щодо відповідальності суб’єктів господарювання за неподання, несвоєчасне подання відомостей до ЄДР про свої відокремлені підрозділи. Але таке порушення буде тягнути за собою вже накладення штрафу від 250 до 500 н.м.д.г. (від 4250 до 8500 грн).

На відміну від минулорічного законопроекту №4289 новим законопроєктом передбачається й адмінвідповідальність за невнесення змін до інформації про відокремлені підрозділи, яка міститься в Єдиному державному реєстрі.

Розмір штрафу буде також становити від 250 до 500 нмдг (від 4250 до 8500 грн).

Цей Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування, та вводиться в дію через три місяці з дня, наступного за днем його опублікування.

При цьому не встановлено граничного строку для здійснення юрособами державної реєстрації створення відокремленого підрозділу.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Право і відповідальність/Відповідальність, санкції і штрафи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Відповідальність, санкції і штрафи»