• Посилання скопійовано

За перешкоджання перевіркам Держаудитслужби – кримінальна відповідальність

У Раді зареєстровано законопроєкт №7569 зі змінами до ККУ щодо відповідальності за перешкоджання діяльності органу державного фінансового контролю

За перешкоджання перевіркам Держаудитслужби – кримінальна відповідальність

19 липня 2022 року у ВРУ зареєстровано законопроєкт №7569 "Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо відповідальності за перешкоджання діяльності органу державного фінансового контролю".

Законопроєкт розроблено з метою удосконалення кримінального законодавства в контексті посилення відповідальності за створення перешкод у діяльності органів державного фінансового контролю, створення належних правових засад для забезпечення ефективності, дієвості та результативності здійснення органами державного фінансового контролю та їх посадовими особами функцій і повноважень, передбачених чинним законодавством, зокрема заходів державного фінансового контролю, а також для нівелювання можливостей уникнення відповідальності керівниками органів державної влади, органів місцевого самоврядування та суб’єктів господарювання за наслідки незаконних управлінських рішень, дій (бездіяльності) щодо управління та використання публічних коштів та майна.

Для цього пропонується Розділ XV ККУ доповнити новою статтею 351-3 "Перешкоджання діяльності органу державного фінансового контролю". За нею невиконання службовою особою законних вимог органу державного фінансового контролю, його посадових осіб, створення штучних перешкод у їх роботі, надання їм завідомо неправдивої інформації каратиметься:

  • штрафом від 100 до 1000 н.м.д.г. (1700 - 17000 грн);
  • або арештом на строк до шести місяців,
  • або обмеженням волі на строк до трьох років.

У разі прийняття Закон набере чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

 

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Право і відповідальність/Відповідальність, санкції і штрафи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Відповідальність, санкції і штрафи»