• Посилання скопійовано

Уряд підкоригував Порядок накладення трудових штрафів

Вилучено згадку про частину другу ст. 53 Закону «Про зайнятість населення», у якій йшлося про застосування штрафів за невиконання роботодавцем упродовж року квоти для працевлаштування окремих категорій громадян

Уряд підкоригував Порядок накладення трудових штрафів

Уряд постановою від 14.03.2023 р. № 226 вніс зміни до Порядку накладення штрафів за порушення законодавства про працю та зайнятість населення.

А саме - вилучено згадку про частину другу ст. 53 Закону «Про зайнятість населення». Нею передбачалося, що у разі невиконання роботодавцем протягом року квоти для працевлаштування громадян, зазначених у частині першій статті 14 цього Закону, з нього стягується штраф за кожну необґрунтовану відмову у працевлаштуванні таких осіб у межах відповідної квоти у двократному розмірі мінімальної заробітної плати, встановленої на момент виявлення порушення. 

Нагадаємо, що з 29 жовтня 2022 року є чинним Закон №2622-IX щодо реформування служби зайнятості, соцстрахування на випадок безробіття та виплати компенсації ЄСВ за працевлаштованих з числа безробітних. З цього часу вже не працює механізм квотування на працевлаштування окремих категорій осіб. Тож звітувати з них вже роботодавці не повинні. Крім того, у межах скасування механізму квотування працевлаштування вилучено ст. 196 КЗпП та внесено правки до ст. 14 Закону про зайнятість населення. Отже, скасовано й штрафи за недотримання квот. 

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Право і відповідальність/Відповідальність, санкції і штрафи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Відповідальність, санкції і штрафи»