• Посилання скопійовано

Увага! Вже почали надходити штрафи за непрацевлаштування осіб з інвалідністю: як їх знайти?

За Порядком №14-1 дані щодо штрафів за невиконання квоти з працевлаштування працівників з інвалідністю можна побачити тільки на порталі послуг ПФУ в особистому кабінеті

Увага! Вже почали надходити штрафи за непрацевлаштування осіб з інвалідністю: як їх знайти?

Нагадаємо, що Постановою ПФУ від 10.03.2023 р. №14-1 та Наказом Фонду соцзахисту осіб з інвалідністю від 10.03.2023 р. №17 затверджено:

  • Порядок надсилання розрахунку сум адміністративно-господарських санкцій, що підлягають сплаті у зв'язку з невиконанням нормативу робочих місць для працевлаштування осіб з інвалідністю за попередній рік;
  • форму Розрахунку сум адміністративно-господарських санкцій, що підлягають сплаті у зв'язку з невиконанням нормативу робочих місць для працевлаштування осіб з інвалідністю.

Порядком передбачено отримання інформації суб’єктами інформаційного обміну в електронній формі шляхом передавання інформаційних файлів в обсягах та за змістом, необхідних для здійснення повноважень відповідно до покладених на них завдань.

Пенсійний фонд України надсилатиме розрахунки через електронні кабінети підприємств, установ та організацій, ФОПів, які використовують найману працю, на вебпорталі електронних послуг ПФУ протягом п'яти календарних днів з дня їх одержання від Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю.

Інформація про дату і час надсилання розрахунків надається Пенсійним фондом України в електронному вигляді у формі квитанцій протягом трьох робочих днів з дня їх надсилання.

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Право і відповідальність/Відповідальність, санкції і штрафи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Відповідальність, санкції і штрафи»