• Посилання скопійовано

КМУ оновив Порядки призову на військову службу та ведення військового обліку

Передбачено постановку на військовий облік призовників, військовозобовʼязаних та резервістів, які були зняті з військового обліку у звʼязку з вибуттям за межі України на строк більше трьох місяців, без особистого прибуття до ТЦК

КМУ оновив Порядки призову на військову службу та ведення військового обліку

Нагадаємо, що Постановою від 16.05.2024 №560 КМУ затвердив Порядок проведення призову громадян на військову службу під час мобілізації, на особливий період.

І хоча він діє менше місяця КМУ, вирішив внести зміни до нього. Також зміни передбачено й до Порядку організації та ведення військового обліку призовників, військовозобовʼязаних та резервістів. Ці зміни передбачені у Постанові №675 від 07.06.2024. Її можна завантажити тут.

Поки що тексту Постанови не оприлюднено, але коротко про майбутні зміни розповів Мельничук у своєму Телеграм-каналі. Так, за затвердженою постановою КМУ:

  1. Передбачено постановку на військовий облік призовників, військовозобовʼязаних та резервістів, які були зняті з військового обліку у звʼязку з вибуттям за межі України на строк більше трьох місяців, без особистого прибуття до районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП). 
  2. Надано право районним (міським) ТЦК та СП надсилати в електронному вигляді звернення до територіальних органів Національної поліції про призовників, військовозобовʼязаних та резервістів, які вчинили адміністративні правопорушення, передбачені ст. 210, 210-1 КУпАП
  3. Виключено з переліку документів, що підтверджують право на відстрочку від призову на військову службу по мобілізації, норми щодо подання висновку лікарсько-консультативної комісії закладу охорони здоровʼя про потребу в постійному догляді (для осіб з інвалідністю ІІ групи).

***

Читайте також:

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Право і відповідальність/Відповідальність, санкції і штрафи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Відповідальність, санкції і штрафи»