• Посилання скопійовано

Роботодавці можуть вручати повістки своїм працівникам

Законодавством визначено, що вручити повістку працівнику може роботодавець (керівник підприємства, де працює військовозобов'язаний). Докладніше про правила вручення повісток з 18 травня - далі у новині

Роботодавці можуть вручати повістки своїм працівникам

В Україні з 18 травня набув чинності новий закон про мобілізацію, який, зокрема, дещо змінив правила вручення повісток. Відтак робити це можуть не лише працівники військкоматів. Мало того, стало відомо, яку роль у цьому процесі відіграватимуть поліцейські.

Докладніше про те, хто і де має право видавати повістки, розповіло видання РБК-Україна.

 

Хто і де має право вручати повістку

Відповідно до нового закону, чоловіки віком від 18 до 60 років зобов’язані оновити свої облікові дані протягом двох місяців. І зробити вони можуть це, серед іншого, за викликом, тобто після вручення повістки. Законодавством визначено, що вручити її можуть:

  • представники ТЦК, органу СБУ та підрозділу Служби зовнішньої розвідки (залежно від того, де військовозобов'язаний перебуває на обліку);
  • представники органу місцевого самоврядування (сільських, селищних рад та міських виконкомів);
  • роботодавець (керівник підприємства, де працює військовозобов'язаний);
  • керівники навчальних закладів (за наявності розпорядження ТЦК);
  • управителі багатоквартирних будинків (ОСББ)

Під час вручення повістки представники територіального центру комплектування та соціальної підтримки на вимогу громадянина, якому вручається повістка, зобов’язані назвати свої прізвища, ім’я та по батькові, посади, а також пред’явити службові посвідчення.

У разі отримання повістки про виклик до територіального центру комплектування та соціальної підтримки громадянин зобов’язаний з’явитися у зазначені у ній місце та строк.

При цьому місця, де можуть вручати повістки, суттєво не змінилися. Це - місце роботи, проживання, на вулиці, у парках та в інших громадських місцях. Робити це можуть також і на блокпостах.

Що стосується поліції, то новий закон визначає, що поліцейські братимуть участь у заходах щодо оповіщення разом із представниками ТЦК, забезпечуючи порядок під час вручення повісток, але не вручатимуть їх.

 

Що має бути вказано в повістці

У повістці про виклик до ТЦК та СП мають бути зазначені:

  • прізвище, ім’я та по батькові і дата народження громадянина, якому адресована повістка;
  • найменування територіального центру комплектування та соціальної підтримки, що видав повістку;
  • мета виклику до територіального центру комплектування та соціальної підтримки;
  • місце, день і час явки за викликом;
  • підпис (електронний цифровий підпис) посадової особи, яка видала (сформувала) повістку;
  • реєстраційний номер повістки;
  • роз’яснення про наслідки неявки і про обов’язок повідомити про причини неявки.

Для громадян, які самостійно прибули до військкомату та підлягають направленню на навчання у зв’язку з призовом на військову службу, час явки до ТЦК та СП встановлюється протягом двох місяців з дня проходження ВЛК.

 

Поважні причини, за яких можна не приходити до ТЦК

Поважними причинами неприбуття громадянина у строк, визначений у повістці, визнаються:

  • перешкода стихійного характеру, хвороба громадянина, воєнні дії на відповідній території та їх наслідки або інші обставини, які позбавили його можливості особисто прибути у визначені пункт і строк;
  • смерть його близького родича (батьків, дружини (чоловіка), дитини, рідних брата, сестри, діда, баби) або близького родича його дружини (чоловіка).

У разі неприбуття громадянин зобов’язаний у найкоротший строк, але не пізніше трьох діб від визначених у повістці дати і часу прибуття до ТЦК повідомити про причини неявки, звернувшись до зазначеного у повістці територіального центру комплектування або в будь-який інший спосіб з подальшим його прибуттям у строк, що не перевищує 7 календарних днів.

Важливо. За ігнорування повісток або відмову від проходження від ВЛК українцям загрожують нові штрафи, які встановлені для громадян в межах від 17 000 до 25 500 гривень. Відповідний закон вже підписано главою держави.

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»