• Посилання скопійовано

Підприємства повинні надіслати до органів статистики лист про складання консолідованої фінансової звітності за МСФЗ

Лист Держслужби статистики від 10.02.2012 р. №04/3-12/69 «Щодо порядку інформування органів державної статистики про складання підприємствами фінансової звітності та консолідованої фінансової звітності за міжнародними стандартами»

Держслужба статистики відповіла на запит щодо порядку інформування органів державної статистики про складання підприємствами фінансової звітності та консолідованої фінансової звітності за міжнародними стандартами фінансової звітності.

Відповідно до Закону про бухоблік та Порядку подання фінансової звітності (постанова КМУ від 28.02.2000 р. №419) окремі підприємства починаючи з дати, установленої залежно від їхнього виду економічної діяльності, зобов’язані складати фінансову звітність за міжнародними стандартами фінансової звітності і подавати органам державної статистики. При цьому Порядком не передбачено надання підприємствами на адресу органів державної статистики консолідованої фінансової звітності.

З метою виконання положень ст. 121 зазначеного Закону щодо обов’язку інформування підприємствами органів державної статистики про складання ними фінансової звітності за міжнародними стандартами фінансової звітності наказом Мінфіну від 09.12.2011 р. №1591було внесено зміни до П(С)БО, що передбачають наведення підприємствами в адресній частині існуючих форм фінансової звітності відповідної позначки — за якими стандартами складена звітність: національними чи міжнародними.

Отже, інформування органів державної статистики про складання підприємствами фінансової звітності за МСФЗ відбувається шляхом її подання в існуючому на сьогодні порядку, встановленому постановою КМУ №419 (зі змінами).

Щодо інформування про складання консолідованої фінансової звітності за міжнародними стандартами фінансової звітності, то підприємства повинні надіслати на адресу органів державної статистики лише лист-повідомлення.

 

Автор: Хоміцка Маріанна

Рубрика: Облік та звітність/Міжнародні стандарти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Міжнародні стандарти»