• Посилання скопійовано

Заборгованість списана на користь фізособи: особливості відображення у формі №1ДФ

Юрособа у формі №1ДФ відображає суму списаної на користь фізособи заборгованості, за якою минув строк позовної давності та розмір якої не перевищує суму, що становить 50% місячного прожиткового мінімуму, під ознакою доходу «127»

Заборгованість списана на користь фізособи: особливості відображення у формі №1ДФ

ГУ ДФС в Тернопільській області нагадало, що  загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку включається сума заборгованості платника податку за укладеним ним цивільно-правовим договором, за якою минув строк позовної давності та яка перевищує суму, що становить 50 % місячного прожиткового мінімуму, діючого для працездатної особи на 1 січня звітного податкового року. Це не стосується сум податкової заборгованості, за якими минув строк позовної давності згідно з розділом II ПКУ.

Згідно з Довідником ознак доходів, інші доходи, які згідно з ПКУ не включаються до складу загального місячного (річного) оподатковуваного доходу, відображаються у податковому розрахунку за ф. №1ДФ під ознакою «127».

Відтак юридична особа у податковому розрахунку за ф. 1ДФ відображає суму списаної на користь фізичної особи заборгованості, за якою минув строк позивної давності та розмір якої не перевищує суму, що становить 50% місячного прожиткового мінімуму, діючого для працездатної особи на 1 січня звітного податкового року, під ознакою доходу «127», як виплата інших доходів.

На підставі: ДФC у Тернопільській області

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»